Daar wordt aan de deur geklopt...

30 november -0001, 12:00 am Geschreven door
Gepubliceerd in 1B
Getagged onder

Dinsdag waren Sinterklaas en zijn zwarte pieten bij ons op bezoek. We vormden eerst een lange 'haag' met alle kinderen van de Singel om Sinterklaas te verwelkomen. Daarna gingen we naar de refter waar elke klas een activiteit voorstelde die aansloot bij ons thema 'de Singel centraal'. In onze klas stond techniek centraal. Wij leerden namelijk onze veters knopen. Nadien kregen we ook in onze klas nog bezoek van Sinterklaas en zijn zwarte pieten. Zij gaven ons een veterdiploma omdat wij echte helden zijn geworden in het knopen van onze veters. Tot slot kregen we nog wat tijd om te spelen met het speelgoed dat we van thuis mochten meebrengen. En natuurlijk mogen we ook al dat lekkers niet vergeten dat we die dag kregen! 

oversteken

5 december 2017, 10:31 am Geschreven door
Gepubliceerd in 2B

We leerden eerst veilig oversteken aan het zebrapad op de speelplaats.  Per 2 oefenden we dit een aantal keer.  Daarna trokken we naar de echte straat met het zebrapad voor de school.  Hier had de juf haar handen vol en kon ze dus geen foto's van trekken.

de chocoladefabriek

5 december 2017, 10:21 am Geschreven door
Gepubliceerd in 2B

We gingen op bezoek in de chocoladefabriek in Malle.  We mochten als echte chocolatiers aan het werk om een figuur te versieren.  Daarna werden de figuren gevuld met melkchocolade.  Tijdens het harden  van onze werkjes, kregen we een leerrijke uitleg en video van de mevrouw.  Nu zijn we echte chocolade-kenners!

chocoladefabriek

30 november -0001, 12:00 am Geschreven door
Gepubliceerd in 1B
Getagged onder

Naar aanleiding van het thema Sinterklaas brachten wij een bezoek aan de chocoladefabriek. Wij kregen een hele outfit. We kregen een haarkapje, een leuke schort en ook zakjes over onze schoenen. Daarna mochten we beginnen aan onze zelfgemaakte chocolade. Eerst mochten we zelf met een puntzakje versieringen maken in de verschillende vormen. Dan moesten we met chocolade onze figuur verder schilderen. Uiteindelijk kregen we de opdracht om ons chocoladefiguurtje nog wat verder op te vullen en tot slot moest dit nog even drogen aan de machine. 

Terwijl wij wachtten op onze lekkere zelfgemaakte chocolade kregen we nog een filmpje te zien van 'de weg van een cacaoboon tot echte chocolade' en van de werking in de chocoladefabriek. Daarna mochten we ook nog het verschil proeven tussen witte chocolade, melkchocolade en pure chocolade. Wat een leerrijke, maar vooral lekkere namiddag!