2B

2B

Juf Katrien Willems

 

Alles op wieltjes

5 juni 2018, 6:55 pm Geschreven door
Gepubliceerd in 2B

Joepie, we mochten ons nog eens uitleven op wieltjes! En kunstjes dat we deden!

spelenpaleis

22 januari 2018, 10:33 am Geschreven door
Gepubliceerd in 2B

Met juf Sofie gingen we in Vosselaar naar het spelenpaleis.  We hadden er dolle pret!

oversteken

5 december 2017, 10:31 am Geschreven door
Gepubliceerd in 2B

We leerden eerst veilig oversteken aan het zebrapad op de speelplaats.  Per 2 oefenden we dit een aantal keer.  Daarna trokken we naar de echte straat met het zebrapad voor de school.  Hier had de juf haar handen vol en kon ze dus geen foto's van trekken.

de chocoladefabriek

5 december 2017, 10:21 am Geschreven door
Gepubliceerd in 2B

We gingen op bezoek in de chocoladefabriek in Malle.  We mochten als echte chocolatiers aan het werk om een figuur te versieren.  Daarna werden de figuren gevuld met melkchocolade.  Tijdens het harden  van onze werkjes, kregen we een leerrijke uitleg en video van de mevrouw.  Nu zijn we echte chocolade-kenners!

appelflapjes maken

2 november 2017, 1:48 pm Geschreven door
Gepubliceerd in 2B

In het thema herfst kwam heel wat fruit aanbod.  Tijd om eens zelf met fruit, de appel, aan de slag te gaan.  We moesten een stuk appel heel fijn snijden, verdelen over bladerdeeg en de hoeken naar binnen plooien.  Dan een tijdje in de oven en heerlijke appelflapjes kwamen eruit!

sfeerbeelden van de klas

2 november 2017, 1:42 pm Geschreven door
Gepubliceerd in 2B

We hebben deze periode enkele groepswerken gemaakt, geleerd over betalen met euro's en centen, uitheems fruit geproefd enz...  Hier kan je enkele leuke foto's zien.

De appelboer

11 oktober 2017, 4:29 pm Geschreven door
Gepubliceerd in 2B

We gingen op bezoek bij appelboer Roes in Oud-Turnhout.  De gids vertelde ons alles over de appelbomen en de groei van de appel.  We zagen ook de plukkers aan het werk.  Op het einde van het bezoek konden we nog lekker fruit kopen in het winkeltje.

veldloop

26 september 2017, 7:52 pm Geschreven door
Gepubliceerd in 2B

Vandaag namen we weer deel aan de jaarlijkse scholenveldloop.  Onze jongens en meisjes namen het op tegen andere scholen.  Ook hier konden we 2 medailles uit de wacht slepen! Dikke proficiat!

worstelen

26 september 2017, 7:44 pm Geschreven door
Gepubliceerd in 2B

Dit schooljaar werd voor de allereerste keer een worsteltoornooi georganiseerd.  We leerden er eerst een paar grepen en gingen daarna echte wedstrijden doen.  We hadden in onze klas zelfs medaillewinnaars!

speurtocht

26 september 2017, 7:39 pm Geschreven door
Gepubliceerd in 2B

De kinderen gingen op speurtocht door de lagere school.  Gewapend met een plattegrond ontdekten ze waar welke klas is en wie de leerkracht van die klas is.